2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Svogūnų pyragas

Šventinei vakarienei buvo svogūnų pyragas. Visada skeptiškai žiūriu į tokius pyragus, bet šį kartą perskaičius receptą nesuabejojau, kad jį reikia pasigaminti. Ir tikrai buvo verta. Labai skaniai tiko raudono sauso vyno taurė :)



Pyrago pagrindui reikės:
70 g sviesto
100 g vandens
200 g miltų (aš dėjau truputį daugiau, nes tešla lipnoka buvo)
žiupsnelio druskos.

Sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais. Gerai ištrinkite sviestą rankomis, kad neliktų gabaliukų. Tada užpilkite vandeniu ir suminkykite tešlą. Pusvalandžiui palikite šaldiklyje.

Per tą laiką pasigaminkite įdarą.

Įdarui reikės:
trijų nemažų svogūnų
skiltelės ar dviejų česnako
pelėsinio gorgonzolos sūrio
Džiugo sūrio
šalavijų ir čiobrelių
Druskos
Pipirų
Balzamiko acto
Aliejaus kepimui


Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ar smulkiau. Juos pakepinkite aliejuje kol gražiai pagels. Pagardinkite druska, pipirais, šalavijais ir čiobreliais. Užpilkite balzamiko actu ir išmaišykite.

Iš tešlos iškočiokite pagrindą, įtieskite jį į indą, kuriame kepsite (aš klojau kepimo popierių apačioj). Kraštus truputį užlenkite. Užberkite tarkuoto Džiugo sūrio, ant jo sudėkite svogūnus, o ant viršaus sudėkite gorgonzolos sūrio gabaliukus. Ant viršaus pabarstykite smulkinto šalavijo lapelių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. kol iškeps tešla.

Skanaus :)



Šaltinis: Gaminti lengva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą