2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Pyragas su porais ir fetos sūriu

 
Atsikėliau ryte ir ant šaldytuvo radau raštelį "Gelbėk porus" :) Jų šaldytuve turiu nemažai, bet jų visai nereikėjo gelbėti, nieko jiems blogo nebuvo, tačiau nusprendžiau vis tiek ką nors iš jų pagaminti. Kaip tik prieš kelias dienas portale MOTERIS buvau radus porų ir fetos sūrio pyrago receptą ir nutariau jį išbandyti. Pyragas gavosi labai skanus. Net mano trejų metų sūnus su malonumu sukirto visą gabalą. Taigi, tikrai rekomenduoju.

Pyragas labai tiko su morkų, porų, majonezo salotomis :)

 
Reikės:
pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos
2-3 porų
250 g fetos
2 kiaušinių
4 šaukštų grietinės (originaliame recepte buvo pusė stiklinės grietinėlės)
šaukšto sviesto
druskos
pipirų

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Atšildykite tešlą, ją truputį pakočiokite ir ištieskite ja indo dugną ir kraštus. Nereikalingus tešlos kraštus nupjaukite ir atidėkite į šoną. Porus supjaustykite žiedais ir kepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite apie 5-6 minutes. Truputį atvėsinkite. Išplakite kiaušinius ir grietinę ir sumaišykite su porais. Įdarą supilkite ant tešlos. Ant viršaus gabaliukais sudėkite fetos sūrį. Susmulkinkite likusią tešlą ir užberkite ją ant pyrago viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. kol tešla gražiai parus.

Skanaus :)

Šaltinis: www.moteris.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą