2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Plikytos tešlos koldūnai

Aš labai mėgstu koldūnus. Valgyti :) Gaminti nemėgstu vien dėl tešlos, bet Skaniame gyvenime radau fantastiškos plikytos tešlos koldūnams receptą. Tešla nelimpa prie nieko, nerealiai smagu gaminti koldūnus.

Tešlai reikės:
3 stiklinių miltų
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
125 ml vandens
druskos

Įdarui reikės :
500 g maltos mėsos
svogūno
1 kiaušinio
druskos
pipirų

Į puodą suberkite stiklinę miltų, išplakite kiaušinius su aliejumi ir supilkite kartą vandenį. Pilant greitai maišykite, kad nesutrauktų kiaušinių. Šią masę pilkite ant miltų, statykite ant ugnies ir maišydami leiskite tešlai užkaisti. Nuimkite nuo ugnies puodą, supilkite likusias dvi stiklines miltų ir užminkykite tešlą. Sudėkite ją į dubenį ir uždengę rankšluostuku palikite ramiai 30 min.

Sumaišykite įdarą ir formuokite koldūnus. Kai užverda, virkite dar apie 6 minutes.
Gaunasi apie 60 koldūnų. Nei vienas neišsileido :)






Skanaus :)

Tešlos šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą