2013 m. birželio 9 d., sekmadienis

Naminė pica

Vieną dieną labai užsimaniau naminės picos, tai grįžus iš darbo išsikepiau. Iš tokio kiekio, kurį surašiau, gaunasi dvi didelės picos per visą orkaitės skardą arba keturios apvalios picos. Nors, jeigu mėgstate amerikietiškas picas su storu padu, tai tada gausis tik viena didelė pica per visą orkaitės skardą.


Pagrindui reikės:
500 g miltų
7 g sausų mielių
2 šaukštų cukraus
1,5 šaukštelio druskos
350 ml šilto vandens
4 šaukštų alyvuogių aliejaus

Ant viršaus uždėti reikės:
naminio arba mėgstamo pirktinio pomidorų padažo (aš naudojau Mamytės gamintą pomidorų padažą)
mėgstamo saliamio
mozzarella sūrio
žalių alyvuogių
marinuotų agurkėlių
fermentinio sūrio
saulėje džiovintų pomidorų

Kai pica iškeps, dar ant viršaus reikės:
pomidorų
baziliko lapelių

Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Šiltą vandenį sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir užpilkite ant miltų. Viską minkykite, kol gausis vientisas tešlos gumulas. Palikite tešlą pakilti. Kai tešla pakyla, dar kartą permaišykite ir vėl palikite pakilti. Kai dar kartą tešla pakyla, formuokite picos pagrindą.
ant pagrindo užtepkite pomidorų padažą ir sudėkite visus ingredientus. Picą šaukite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių.
Kai pica iškepa, ant viršaus pamėtykite pomidorų ir bazilikų lapelių. Ir tada jau galima valgyti. Žinokit, tokiai picai nereikia jokio papildomo padažo.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą