2013 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Spaghetti su pievagrybių ir pelėsinio sūrio padažu

Prieš kelias dienas nusipirkau pievagrybių, bet taip ir nesugalvojau, ką su jais pagaminti. Bet šiandien vakarienei kažkaip užsimaniau spagečių, tai šovė mintis, kad pievagrybių padažas bus idealu. O dar šaldytuve radau sūrio su mėlynuoju pelėsiu :)


2 asmenims reikės:
100 g spaghetti makaronų
1 vidutinio svogūno
10 vnt. pievagrybių
40 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (naudojau Memel blue)
trupučio sviesto kepimui
žalumynų papuošimui (nebūtina)

Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Kol verda makaronai, ruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pievagrybius riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą ir kai jis ištirpsta, supilkite smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštėja, suberkite pievagrybius ir dar truputį pakepkite. Kai ir pievagrybiai jau minkšti, į keptuvę sumeskite smulkintą pelėsinį sūrį ir palaukite, kol ištirps. Gerai išmaišykite ir viskas, padažas paruoštas. Pilkite jį ant makaronų, papuoškite žalumynais ir skanaukite. Manau prie šio patiekalo labai tiktų taurė balto sauso vyno :)

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą