2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Grikių košė su keptais moliūgais, baravykais ir brie sūriu

Šiandien pusryčiavau sakyčiau karališkai. Galėčiau ir priprasti :) Jau senokai Debesyse radau įdomų grikių receptą. Vis neturėjau progos išbandyti, bet šiandien pasigaminau. Nepasigailėjau. Buvo be galo skanu. Labai rekomenduoju.


1 porcijai reikės:
1/4 stiklinės grikių kruopų
100 g moliūgo
alyvuogių aliejaus pašlakstymui
druskos
2 baravykų
5 g sviesto
šviežio čiobrelio (jei neturite, tiks ir džiovintas)
5 gabaliukų brie sūrio
0,5 šaukšto moliūgų sėklų arba saulėgrąžų (aš naudojau saulėgrąžas)
grūstų juodųjų pipirų

Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje. Moliūgus supjaustykite kubeliais, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Baravykus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite svieste. Pagardinkite druska ir čiobreliais. Mano baravykai buvo šaldyti ir jau pjaustyti, tai tik pasmulkinau juos.
Į dubenėlį dėkite išvirtus grikius, ant jų berkite moliūgus ir baravykus. Ant viršaus uždėkite keletą gabalėlių brie sūrio, pabarstykite saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis, grūstais juodaisiais pipirais ir skanaukite.

Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą