2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

Meduolių desertas su jogurtu

Šiandien Mykolo antrasis gimtadienis. Saldus reikalas privalomas :) Tortą truputį tingėjau kepti, bet padariau meduolių ir jogurto desertą. Gaivus, ne per saldus, tobulas :)


~10 porcijų reikės:
500 g meduolių
1 litro jogurto
rudojo cukraus pagal skonį
1 citrinos sulčių ir žievelės
5 bananų 
poros didelių saujų juodųjų serbentų ar kitų mėgstamų uogų


Pirmiausia pasiruoškite kremą. Į jogurtą supilkite išspaustas citrinos sultis, suberkite nutarkuotą žievelę ir pagal skonį įdėkite cukraus. Rudasis cukrus lėtai tirpsta, tad berkite jo po truputį.  Nepadarykite labai saldžiai, nes meduoliai saldūs, o ir bananai duoda nemažai saldumo.
Per smulkią tarką sutarkuokite meduolius. Aš darbavausi su kombainu, nes ranka tarkuoti ilgai trunka :)
Pasiruoškite stiklines, į kurias sluoksniuosite desertą. Ant dugno berkite porą šaukštų meduolių trupinių, ant viršaus pilkite porą šaukštų kremo, tada berkite truputį uogų ir uždėkite kelias riekeles banano. Ir kartokite vėl: trupiniai, kremas, vaisiai ir uogos. Ant pačio viršaus turi būti kremas. Papuošimui galite pabarstyti likusiais trupiniais.
Desertą maždaug valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad visi trupiniai permirktų nuo kremo. Tada sudėkite į šaldytuvą bent porai valandų.
Sunkiausia laukti :) Bet verta ;)


Skanaus :)

Adaptuota pagal  "Gustavo receptai", autorius Audrius Rakauskas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą