2016 m. sausio 26 d., antradienis

Naminis žemės riešutų sviestas

Prieš porą savaičių nusipirkau žemės riešutų sviesto. Jis man taip patiko, kad nusprendžiau pasigaminti jo pati. Gavosi labai skaniai. O ir laiko jo pasigaminti užtrukau daugiausiai pusvalandį. Rekomenduoju su vaisiais, duoniukais, trapučiais. Skanus jis net šiaip, vienas :)



Reikės:
300 g žemės riešutų be luobelių
druskos pagal skonį (apie 0,5g)

Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir paskrudinkite 10 minučių iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Per tą laiką porą, trejetą kartų juos pamaišykite. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pravėsti, tačiau neatvėsinkite iki galo. Malkite riešutus dar šiltus. Aš maliau virtuviniame kombaine su antgaliu su dviem peiliais. Kombainą įjunkite trumpais impulsais porą kartų. Riešutai susismulkins. Atidėkite du šaukštus į atskirą indą. Jų reikės vėliau. Toliau malkite riešutus. Reikės vis atidaryti kombainą ir nubraukti riešutus nuo kombaino sienelių. Taip reikės daryti keletą kartų. Paskui jau riešutai nebesiklijuos ant sienelių. Iš viso malimui užtruksite apie 15 minučių kol riešutai taps tąsia mase. Tada suberkite druską. Berkite po truputį, paragaukite, kad nebūtų per daug. Galų gale suberkite atidėtus į šalį smulkintus riešutus. Išmaišykite ir galite skanauti.

Jei mėgstate saldžiai, galite įdėti medaus. Aš nedėjau, man pakako saldumo iš pačių riešutų. 

Iš 300 g riešutų gavosi 270 g riešutų sviesto. Kur dingo 30 g nežinau :)



Skanaus :)

Adaptuota pagal http://www.thekitchn.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą