2017 m. spalio 6 d., penktadienis

Šokoladiniai cukinijų keksiukai

Šį kartą desertas. Nuostabus, skanus, purus, šlapias, šokoladinis. Labai šokoladinis. Kas ragavo, visi buvo sužavėti ir neatspėjo, kad čia dėtos cukinijos. Darbo nedaug ir ant stalo garuoja puikūs skanėstai. Pabandykit ;)



Reikės:
2 kiaušinių
120 g rudojo cukraus (arba 100 g baltojo jei neturėsite rudojo)
120 ml aliejaus
arbatinio šaukštelio vanilės
250 g tarkuotos cukinijos
~150 g miltų (priklausomai, kokius naudosite. Aš naudojau speltos baltus miltus)
45 g kakavos miltelių
ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos
0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
100-125 g smulkinto juodojo arba pieniško šokolado, susmulkinto 0,5 x 0,5 cm  ar 1 x 1 cm dydžio gabaliukais. 



Mikseriu arba šluotele kelias minutes plakite aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite tarkuotas cukinijas.  Palikite pastovėti apie 10 min. kol cukinijos išskirs savo sultis. Kitame inde sumaišykite miltus, kakavą, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Sausus ingredientus lėtai įmaišykite į cukinijų masę. Tešla turi gautis kaip tirštos grietinės, kaip bet kokiam pyragui. Įmaišykite šokolado gabaliukus. Tešlą supilkite į keksiukų formeles (papuošimui galima apibarstyti šokolado drožlėmis) ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.



Pastaba:
jei norėtumėt pyrago, tai iš šio kiekio ingredientų išeina nedidelis keksas (maždaug 25x10x7 cm dydžio)



Skanaus :)

Adaptuota pagal http://www.sonatinos-receptai.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą