Batatų puselės su pelėsiniu sūriu ir plėšyta vištiena

Ideali vakarienė kai namie yra virtos mėsos (nebūtinai vištienos). Bet tinka ir keptos likučiai.


Reikės:
Batatų
Virtos vištienos
Pelėsinio sūrio su baltuoju pelėsiu (jei mėgstate pikantiškiau, labai tiks ir su mėlynuoju pelėsiu)
Svogūno
Trupučio aliejaus pašlakstymui
Sviesto kepimui
Druskos
Pipirų
Mėgstamų prieskonių
Šlakelio pieno
Mėgstamų daržovių garnyrui

Batatus perpjaukite pusiau, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir apie 30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Vištieną išvirkite, atskirkite nuo kaulų ir suplėšykite dviejų šakučių pagalba. Įkaitintoje keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai jis iškepa, į keptuvę dėkite  vištieną, pagardinkite prieskoniais (aš naudojau druską, pipirus, chimi churi prieskonius ir paprikos dribsnius). Tada įpilkite truputį pieno, kad gautųsi nedaug padažo.
Iškepusių batatų vidų patrinkite šakute, ant viršaus dėkite gabalėlį pelėsinio sūrio, o ant jo vištieną. Patiekite su mėgstamom daržovėm.

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai