2020 m. gegužės 12 d., antradienis

Makaronai su žirneliais, mėtomis ir bazilikais

Šiandien pas mus vegetariško maisto diena. Vakarienei makaronai. Valgė visa šeima. Tyliai. Vadinasi, viskas ok, nes kai jau ne ok, tai sužinos visi :)


4 asmenims reikės:
~400 g mėgstamų makaronų (naudojau plonus vamzdelius)
2 stiklinių šaldytų ar šviežių žirnių
šaukšto sviesto kepimui
saujelės mėtų lapelių
saujelės bazilikų lapelių
fetos sūrio
250 ml pieno
druskos, pipirų

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakelio. Žirnelius suberkite į įkaitusią keptuvę su sviestu, apkepkite, įpilkite šlakelį vandens ir patroškinkite apie 5 minutes. Šaukštu pusė žirnių sutraiškykite, kitus palikite netraiškytus. Mėtas ir bazilikus susmulkinkite, suberkite į žirnelius, pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite pieno ir dar patroškinkite porą minučių. Kai makaronai išverda, juos nusunkite ir supilkite į žirnelių padažą. Patiekiant ant viršaus pabarstykite fetos sūrio.


Skanaus :)

Šaltinis: G. Dičiūnaitės knyga "Vegetariniai valgiai"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą