2020 m. gegužės 26 d., antradienis

Lašišos tartaras

Nusipirkom laukinės lašišos. Žuvis didelė, tai gaminom keletą patiekalų. Lašišos tartaras visiems labai patiko.


4 porcijoms reikės:
Pirmam sluoksniui:
400 g šviežios lašišos (arba daugiau, jei valgytojai daugiau valgantys)
1 šaukštelio Dižono garstyčių
šlakelio sojos padažo
svogūnų laiškų (labai tinka kalendros ir petražolės, tik šį kartą neturėjau)
Antram sluoksniui:
4 vidutinio dydžio burokėlių
2 šaukštų Ghee sviesto kepimui
druskos
pipirų
Trečiam sluoksniui:
3 prinokusių avokadų
pusės laimo sulčių
druskos
pipirų

Pradėkite nuo burokėlių sluoksnio, kadangi jis ruošiamas ilgiausiai. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepkite burokėlius kol suminkštės, bet burokėliai turi likti kramtomi, neištežę. Vis pamaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Avokadus taip pat supjaustykite kubeliais, užpilkite laimo sulčių, pabarstykite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite sojos padažo ir Dižono garstyčių, taip pat sudėkite smulkintus žalumynus,  išmaišykite.
Į lėkštę įstatykite metalinį žiedą (aš profesionalaus žiedo neturėjau, tai pasinaudojau išplauta tuščia skardine nuo konservuotų persikų, atidaryta iš abiejų pusių :) ). Pirmiausia sudėkite avokadų sluoksnį, paspauskite šaukštu, kad nuėmus žiedą neišbyrėtų. Ant avokadų sluoksnio dėkite burokėlius. Juos taip pat paspauskite šaukštu. Ant viršaus dėkite lašišos sluoksnį. Atsargiai spaudžiant šaukštu nuimkite žiedą. Papuoškite šviežiais žalumynais ir skanaukite.


Skanaus :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą