Dešrelių ir lęšių troškinys

 Visada nepatikliai žiūriu į visokias picas su ananasais ir kitokius mėsos patiekalus su kažkuo saldžiu, bet šis receptas pasirodė tikrai vertas dėmesio. Neapsirikau. Tos džiovintos slyvos davė tokį gerą skonį, kad patiekalas patiko visai šeimai.



4 asmenims reikės:

4 didelių šviežios mėsos dešrelių

1 didelio svogūno

2 morkų

4 saliero stiebų

300 g lęšių

1 saujos džiovintų slyvų (arba razinų)

750 ml daržovių ar mėsos sultinio

4 saujų špinatų lapų

muskato riešuto

Ghee sviesto arba aliejaus kepimui

bulvių ir pieno košei (tikrai nebūtinai)


Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir apkepkite dešreles kol jos truputį paskrus. Dešreles trumpam atidėkite į šalį. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite svieste. Tada sudėkite riekelėmis pjaustytas morkas ir nedideliais gabaliukais pjaustytus saliero stiebus, supilkite lęšius, užpilkite sultiniu, taip pat supilkite džiovintas slyvas arba razinas. Kai pradės burbuliuoti, troškinkite ant nedidelės ugnies apie 75 min. (Galima troškinti ir 140 laipsnių orkaitėje apie 75 min.).

Prieš patiekiant špinatus apkepkite svieste, pabarstykite tarkuotu muskato riešutu ir patiekite kartu su dešrelėmis.

Skanaus :)

Šaltinis: Jamie Oliver

Komentarai

Populiarūs įrašai