Baklažanai alia kiniškai

Jau kuris laikas labai norėjau alia kiniškų baklažanų. Pagaliau šiandien juos pasigaminau. Gavosi ne prasčiau negu restorane :)

 Reikės:

2 baklažanų

druskos

pipirų

alyvuogių aliejaus

Padažui reikės:

3 nedidelių morkų

3 skiltelių česnako

2 kupinų šaukštų rudojo cukraus

1 šaukšto balzaminio acto

1 šaukšto baltojo vyno acto

3 šaukštų sojos padažo (naudojau su mažiau druskos)

1 kupino šaukšto kukurūzų krakmolo, ištirpinto pusėje stiklinės vandens

svogūnų laiškų papuošimui (nebūtinai)


Baklažanus supjaustykite maždaug centimetro storio juostelėmis, išdėliokite skardoje, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejuje ir kepkite 30 minučių iki 200  laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kol baklažanai kepa, pasiruoškite padažą. Morkas supjaustykite arba sutarkuokite juostelėmis ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje kol truputį suminkštės. Morkos turi būti vos traškios. Tada sudėkite traiškytas česnako skilteles, truputį apkepkite. Toliau pilkite visus likusius padažo ingredientus ir virkite kol visiškai ištirps cukrus. Ragaukite, gal kažkokio ingrediento per mažai. Galiausiai ištirpinkite krakmolą vandenyje ir maišant supilkite į padažą. Padažas tuoj sutirštėja. Tada sudėkite keptus baklažanus į padažą ir išmaišykite. Patiekite su ryžiais arba salotomis. Papuoškite smulkintais žalumynais.


Skanaus :)

Adaptuota pagal Nidos receptai ir Google

Komentarai

Populiarūs įrašai