Morkų lapelių pesto
Parsivežiau keletą ką tik išrautų morkų iš kaimo ir pasigaminau morkų lapelių pesto. Puikus užkandis prie daržovių lazdelių, donos ar tortilijos. Pabandykit.
Reikės:
100 g morkų lapelių (toks kiekis gaunasi iš maždaug 6 morkų lapelių)
100 g saulėgrąžų
1 arbatinio šaukštelio druskos
3-4 vidutinio dydžio česnako skiltelių
7 šaukštai nekvapnaus aliejaus (jei mėgstate riebesnį pesto, įpilkite aliejaus daugiau)
1 arbatinis šaukštelio medaus
1 laimo žievelės ir sulčių
pipirų
Naudokite tik morkų lapelius, be sumedėjusių stiebų. Nuplaukite. Visus ingredientus sudėkite į indą ir sublenderiuokite iki vientisos masės. Gaunasi toks tepamas pesto, kaip užtepėlė. Norint, kad būtų skystesnis, pilkite daugiau aliejaus arba virinto vandens. Laikykite šaldytuve.
Skanaus :)
Adaptuota pagal receptą iš Sarah Britton knygos "Sezoninė augalinė mityba"
Komentarai
Rašyti komentarą