Obuolių pyragas
Kai šakos lūžta nuo sunokusių obuolių, kepam pyragus :)
Reikės:
5 didelių rūgščių obuolių
3 nedidelių kiaušinių
70 g stevijos (ar kito saldiklio)
150 g tirpinto sviesto arba aliejaus
100 g natūralaus jogurto
150 g viso grūdo speltos miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių cinamono + paviršiaus pabarstymui
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pasiruoškite tešlą. Kiaušinius išplakite su saldikliu, supilkite tirpintą sviestą ir jogurtą, išmaišykite. Supilkite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Į paruoštą tešlą supilkite smulkintus obuolius ir tolygiai paskirstykite. Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir saldiklio. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 45 min. Patiekite su ledais, papuoškite uogomis.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą