2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Šokoladinis keksas su graikiniais riešutais

Desertui buvo nerealus keksas.



Prisimenu kažkada nusinešiau jo į darbą. "Sprogo" taip greit, kad nespėjau pastebėt... Turbūt tikrai skanus :)

Keksui reikės:

2 stiklinių graikinių riešutų,
200 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
150 g cukraus,
200 g miltų,
100 g sviesto,
2-3 lašų vanilės ekstrakto.

Graikinius riešutus padžiovinkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Juodąjį šokoladą ištirpinkite. Kiaušinius suplakite su cukrumi, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite miltus. Į ištirpusį šokoladą supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę supilkite į tešlą, sudėkite graikinius riešutus ir gerai sumaišykite. Tešlą sudėkite į išteptą sviestu formą, kepkite orkaitėje keturiasdešimt minučių, pertepkite šokoladiniu kremu.

Pastaba: kadangi kepiau 28 cm skersmens formoje, tai iškilo tik apie 4 cm, tai jau nepertepinėjau, nes būtų sulūžęs pjaunant, bet jei kepsite mažesnėje formoje, tai iškils daug daugiau ir bus galima lengvai perpjauti ir pertepti ;)



Šokoladinis kremas:
100 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
vanilės ekstrakto,
100 g cukraus pudros,
2-3 šaukštai pieno.

-->
Šokoladą ištirpinkite, sudėkite ištirpintą sviestą, įlašinkite vanilės ekstrakto, supilkite cukraus pudros ir kruopščiai išmaišykite. Jei kremas per daug tirštas, įpilkite kelis šaukštus pieno.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą