2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Vištienos salotos su ryžiais ir kariu

Vakar svečiuose buvo Tėveliai, tai gaminau labai skanias salotas. Kas nemėgsta egzotikos, tai nepatiks, bet jei patinka pikantiškas saldžiarūgštis skonis, tai šitos salotos kaip tik Jums :)



Salotoms reikės:
200 g laukinių ir baltųjų ryžių mišinio,
vienos vištienos krūtinėlės,
400 g žaliųjų ankštinių pupelių (aš dėjau šaldytas),
1 pundelio svogūnų laiškų (kadangi dabar žiema, tai dėjau smulkintą porą),
1 raudonosios saldžiosios paprikos,
250 g razinų be kauliukų,
kario miltelių pagal skonį (aš dedu daug. Gal kokius 4-5 šaukštus).

Užpilui:
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 valg. šaukštų baltojo vyno acto arba vynuogių acto,
1 valg. šaukšto apelsinų sulčių (nebūtinai),
druskos pagal skonį.

Vištienos krūtinėlę išvirkite. Išvirusią vištieną padėkite ant lėkštės, kad atvėstų. Į sultinį suberkite ryžius, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 25 minutes. Kai ryžiai išvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite. Atvėsusią krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais. Išvirtas atvėsusias pupeles sumaišykite su ryžiais. Suberkite vištienos gabaliukus. Raudonąją papriką nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais. Kartu su vandenyje išbrinkintomis razinomis suberkite į salotas, apibarstykite kario milteliais. Viską gerai išmaišykite. Užpilkite aliejumi, actu ir apelsinų sultimis, pagardinkite druska. Padėkite salotas 2-3 valandoms į šaldytuvą. Į lėkštes padėkite po žaliųjų salotų lapą, ant viršaus uždėkite vištienos salotų.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą