Šokoladiniai sausainiai
Kai grįžti namo sušalęs, nėra nieko geriau, kaip karšta žolelių arbata su giežinėliu citrinos ir kvepiantis šokoladu sausainis. Receptą radau pirmoje Beatos knygoje "Beatos virtuvė".
Reikės:
100 g bet kokio šokolado
120 g sviesto
150 g cukraus
1 kiaušinio
150 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 kupinų šaukštų kakavos
2 saujų riešutų ( dažniausiai dedu migdolus)
Šokoladą susmulkinkite maždaug centimetro gabaliukais, migdolus perpjaukite į tris dalis. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su cukrumi ir šiek tiek paplaktu kiaušiniu. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Miltų mišinį berkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę ir gerai išmaišykite. Į tešlą supilkite smulkintą šokoladą ir riešutus.
Šaukštu dėkite tešlą ant kepimo popieriumi užtiestos kepimo skardos. Kapkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškepę sausainiai būna truputį minkštoki, bet kai ataušta, sukietėja.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą