2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Šokoladiniai sausainiai

Kai grįžti namo sušalęs, nėra nieko geriau, kaip karšta žolelių arbata su giežinėliu citrinos ir kvepiantis šokoladu sausainis. Receptą radau pirmoje Beatos knygoje "Beatos virtuvė".


Reikės:
100 g bet kokio šokolado
120 g sviesto
150 g cukraus
1 kiaušinio
150 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
2 kupinų šaukštų kakavos
2 saujų riešutų ( dažniausiai dedu migdolus)

Šokoladą susmulkinkite maždaug centimetro gabaliukais, migdolus perpjaukite į tris dalis. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su cukrumi ir šiek tiek paplaktu kiaušiniu. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Miltų mišinį berkite į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę ir gerai išmaišykite. Į tešlą supilkite smulkintą šokoladą ir riešutus.
Šaukštu dėkite tešlą ant kepimo popieriumi užtiestos kepimo skardos. Kapkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškepę sausainiai būna truputį minkštoki, bet kai ataušta, sukietėja.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą