2011 m. rugsėjo 6 d., antradienis

Apkepta cukinija su česnakais

Dabar, kai cukinijų apstu, labai mėgstu apkepti jas kaip blynukus. Čia kartu labai tinka česnakas. Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.


Reikės:
jaunos cukinijos (dar be sėklų), bet galima naudoti ir ne jauną, tada reikėtų išpjauti sėklas
kiaušinio
miltų
česnako
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Cukiniją supjaustykite ne storesniais kaip pusės centimetro griežinėliais. Pabarstykite druska ir pipirais. Palikite pastovėti (kai cukiija pastovi su druska ir išsiskiria sultys, tada mažiau prisigeria riebalų). Kol cukinija "ilsisi", nusilupkite česnakus ir išsspauskite. Aš dedu nemažai, bet labai mėgstu česnaką. Jei jo nemėgstate, galite visai nedėti. Išspausto česnako uždėkite ant kiekvieno griežinėlio ir patrinkite. Tada kiekvieną grižinėlį pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir vėl miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies kol gražiai parus.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą