Saldžiarūgštė sriuba su baklažanais

Šią sriubą viriau jau seniai, lapkričio pradžioje, bet tik dabar susiruošiau įdėti jos receptą. Sugalvojau namuose užsiauginti uoginių baklažanų. Pavasarį sėjau sėklas, šiltai laikiau ir laukiau kol jos sudygs ir sulaukiau! Sau pasilikau vieną daigelį, o likusius atidaviau Mamytei, ji juos pasisodino šiltnamyje. Aš savąjį auginau iš pradžių lodžijoje, paskui perkėliau į balkoną. Pirmiausiai kantriai laukiau žiedų. Ir birželio viduryje jie pražydo!


Tada laukiau vaisių. Jie pasirodė ne taip greitai, kaip tikėjausi :) Buvo iš pradžių balti. Ilgai baltavo, bet po truputį pradėjo geltonuoti. Visi prinoko tik vėlyvą rudenį. Nuraškiau lapkritį. Štai tiek vienas krūmelis subrandino. Nedaug :)


Tada pradėjau galvoti, ką galima iš tokio kiekio pagaminti. Ir sumąsčiau išvirti sriubą. Ėmiau ieškoti recepto internete. Bet ten nelabai ką radau, daugiausiai buvo siūloma pertrintos sriubos, o tokios tą dieną nenorėjau. Nustebau, kai neblogą receptą radau delfyje :)Truputį pamodifikavus gavosi labai skani sriuba.

Reikės:
baklažanų (manau tiktų ir mums įprastas didelis baklažanas)
nedidelės cukinijos
keleto pomidorų (priklausomai kokio rūgštumo sriubos norite)
6 skiltelių česnako (arba mažiau, jei nelabai mėgstate)
1 svogūno
citrinos sulčių pagal skonį
trupučio citrinos žievelės
žiupsnelio smulkintų čiobrelių
alyvuogių aliejaus
baziliko lapelių
1,5 litro mėsos sultinio
druskos
pipirų
Parmezano tipo arba fermentinio sūrio pabarstymui (nebūtinai)
grietinės (nebūtinai)

Daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Įkaitintoje keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus (neprideginkite česnako, nes bus nemalonus, kartus skonis). Kai jie suminkštės, į keptuvę sudėkite baklažanus, pomidorus ir cukinijas ir dar pakepkite.
Į puodą sudėkite apkeptas daržoves, supilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai tarkuotas citrinos žieveles, uždenkite ir patroškinkite, kol viskas suminkštės. Tada berkite prieskonius ir dar pavirkite 5 minutes. Patiekiant apibarstykite Parmezano tipo arba fermentiniu sūriu, uždėkite šaukštelį grietinės ir papuoškite baziliko lapeliu.

Skanaus :)





Komentarai

Populiarūs įrašai