2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Iki Kalėdų liko 7 dienos :) arba Skandinaviški imbieriniai sausainiai Piparkakut

Prieš kelis metus kažkokiame žurnale radau šių nuostabių skandinaviškų imbierinių sausainių receptą. Prieš kiekvienas Kalėdas kepu jų nerealiai didelį kiekį, nes jie labai visiems patinka.


 Atkreipkite dėmesį, kad cukrus ir miltai čia matuojami mililitrais ;)

Reikės:
100 ml spaustų apelsinų sulčių (galima truputį skiesti su vandeniu)
1 arbat. šaukštelio cinamono
1 arbat. šaukštelio smulkintų imbierų šaknies
1 arbat. šaukštelio gvazdikėlių
2 arbat. šaukštelių tarkuotų apelsinų žievelių
1 arbat. šaukštelio druskos
1 arbat. šaukštelio pipirų
250 g margarino arba sviesto
200 ml cukraus
1 kiaušinio
2 arbat. šaukštelių sodos gesintos su actu
850 ml kvietinių miltų

Pirmiausia pavirinkite sirupą ir prieskonius, kad sirupas prisigertų malonaus kvapo. Palikite mišinį atvėsti.
Išmaišykite margariną arba sviestą su puse normos cukraus. Tada į masę supilkite išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Įpilkite truputį acto. Paskui supilkite su miltais sumaišytą sodą. Viską gerai išmaišykite. (Tešla turi būti plastilino konsistencijos).
Tešlą įdėkite į šaldytuvą, geriausiai visai nakčiai.
Tešlą iškočiokite ir padarykite forminius sausainius. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Iškepusius galima apibarstyti cukraus pudra arba cinamonu. Galima papuošti glaistu.

Glaistui reikės:
cukraus pudros
citrinų sulčių



Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Labas Agne,
    Puikūs Tavo meduoliai, tik man atrodo, jų pavadinimas kiek kitaip rašomas:)
    PEPPARKAKOR

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    kaip aš suprantu, tai reiškia tą patį, tik kita kalba :)
    Pepparkakor - švediškai imbieriniai sausainiai,
    Piparkakut - suomiškai,
    Piparkoogid - estiškai,
    Pepperkaker - norvegiškai.

    AtsakytiPanaikinti