Česnakinės bandelės su sūriu

Kai už lango šalta, organizmas reikalauja natūralių antigripinų :) Česnakai, vieni iš jų. Tad iškepiau česnakines bandeles, kurias galima valgyti prie sriubų, troškinių, ant jų galima tepti sviestą ir valgyti kaip sumuštinukus.



Reikės:
500 g miltų
250 ml šilto vandens
11 g sausų mielių
10 didelių skiltelių česnako
100 g fermentinio sūrio
2 šaukštelių druskos
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų aliejaus
1 kiaušinio aptepimui
sezamo sėklų pabarstymui

Į dubenį supilkite mieles, cukrų ir užpilkite šiltu vandeniu. Pamaišykite ir palikite pastovėti, kol mielės suputos. Tada į dubenį išpauskite česnako skilteles. Persijokite miltus su druska ir taip pat supilkite į dubenį. Minkykite tešlą apie 10 minučių. Supilkite aliejų ir dar kartą gerai išminkykite. Tešlą palikite šiltai pakilti (apie valandą).
Kai tešla padvigubėja, į ją suberkite smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išminkykite. Formuokite bandeles.Tešlą padalinkite į 20 vienodų gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio išvoliokite volelį ir sumegzkite iš jo mazgą. Dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą ir palikite pastovėti apie 40 min. kol pakils. Pakilusias bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. kol gražiai parus.  

Skanaus :) 






Šaltinis: mamosreceptai.lt

Komentarai

Populiarūs įrašai