2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Jei ne grybų padažas, būtų sveikuoliški švilpikai

Švilpikai  - tradicinis lietuviškas patiekalas. Šį kartą juos kepiau su pilno grūdo miltais, todėl jie truputį tamsesni nei kepant su aukščiausios rūšies miltais. Jei ne grybų padažas, tai būtų tikrai sveikuoliški :)



Reikės:
15 virtų bulvių
2 kiaušinių
kelių šaukštų pilno grūdo kvietinių (nebūtinai, gali būti ir aukščiausios rūšies) miltų
druskos
pipirų

grietinės

Bulves išvirkite, sugrūskite ir palikite atvėsti. Kai atvėsta, įmuškite kiaušinius, pamaišykite. Tada suberkite miltus ir prieskonius. Miltų nereikia daug, nes tada nesijaus bulvių skonio. Kai gerai išmaišysite, imkite šaukštu masės ir dėkite ant miltais pabarstyto stalo. Suformuokite pailgą gabalą, suplokite (reikia, kad būtų apie 1 cm storio) ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Dėkite į aliejumi ar sviestu pateptą skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. kol gražiai paruduos.
Patiekite su grietine.

Dar galima patiekti su grybų ir svogūnų padažu. 
Jam reikės:
mėgstamų grybų
svogūno
sviesto
trupučio miltų
pieno
druskos
pipirų

Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite svieste, tada supilkite grybus ir pagardinkite prieskoniais. Kai viskas gražiai apskrunda, pabarstykite miltais, pamaišykite. Įpilkite pieno ir viską gerai išmaišę palaukite kol užvirs. Padažas paruoštas.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą