Sausainiai "Rožytės"
Šiuos sausainius dariau su Mantingos sluoksniuota mieline tešla, bet jie turi ir originalų tešlos receptą, kurį gavau iš savo Mamytės ;)
Tešlai reikės:
200 g varškės
1/2 stiklinės cukraus
200 g margarino
1 kiaušinio trynio
15 šaukštų miltų
1 šaukštelio sodos, gesintos su actu arba 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui reikės:
1 stiklinės cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio baltymo
kokoso drožlių
trupučio citrinos rūgšties
Varškę
ištrinti su cukrumi, įdėti kiaušinio trynį, ištirpintą margariną, sodą. Supilti
miltus, suminkyti ir gerai iškočioti.
Kiaušinio
baltymą gerai išplakti iki standžių putų, sudėti cukrų, cinamoną, kokoso
drožles. Šituo glajumi ištepti iškočiotą tešlą, suvynioti vyniotinį,
supjaustyti ~1 cm pločio griežinėliais, vieną jų galą pamirkyti miltuose ir
dėti į aliejumi pateptą blėkutę. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos.
Skanaus :)
Komentarai
Rašyti komentarą