2013 m. kovo 26 d., antradienis

Meksikietiška Čili sriuba

Šios sriubos receptą gavau iš sesės Indrės. Nereali sriuba sakyčiau. Kai norisi ko nors aštresnio, rūgštesnio, ši sriuba idealus pasirinkimas.



500 ml vandens
300 g mėgstamo faršo
1 paprika
1 svogūnas
1 pakelis meksikietiškų maltos mėsos prieskonių
aštrių čili prieskonių (jei mėgstate aštriai)
1 indelis konservuotų luptų pomidorų savose sultyse
1 indelis konservuotų pupelių (jei norite aštresnės sriubos, pirkite aštrias pupeles)
Fermentinio sūrio

Faršą pakepinkite su svogūnais ir paprika, užbarstykite prieskonių ir viską supilkite į puodą su verdančiu vandeniu. Pavirkite kol galutinai išvirs mėsa ir daržovės. Tada supilkite smulkintus konservuotus pomidorus su visu skysčiu ir konservuotas pupeles. Taip pat su skysčiu. Palaukite, kol sriuba išvirs. Dėkite į lėkštes, pabarstykite fermentiniu sūriu ir patiekite su itališka duona ciabatta ar prancūziška baguette. Nors puikiai tinka ir su paprasta lietuviška juoda duona.



 Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą