2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis

Silkė su svogūnais ir saulėgrąžomis

Ryt Didysis penktadienis. Šią dieną katalikai laikosi "sauso" pasninko (t.y. be mėsos, pieno ir be kiaušinių). Pasigaminau nerealaus skonio silkės. Pabandykit ir Jūs.


Reikės:
1 silkės file
2 didelių svogūnų
3 saujų saulėgrąžų
aliejaus kepimui

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iškepkite aliejuje. Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas ir supilkite į keptus svogūnus. Išmaišykite. Ataušinkite. Silkės file supjaustykite gabaliukais, sudėkite į lėkštę, o ant viršaus sudėkite svogūnus su saulėgrąžomis. Viskas. Greita ir skanu.

Atkreipkite dėmesį, kad čia nesideda jokios druskos, kadangi silkė dažniausiai būna pakankamai sūri.



Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą