2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Varškės apkepas

Šį varškės apkepo receptą jau seniai gavau iš kolegės. Rekomenduoju.

 
Reikės:
500-600 g varškės
3 didelių kiaušinių
cukraus pagal skonį
1 stiklinės manų kruopų
trupučio pieno
razinų
vanilinio cukraus
bananų (tikrai nėra būtina)

Pirmiausia manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, trynius ištrinkite su varške ir cukrumi. Baltymus gerai išplakite iki standžių putų ir lėtai įmaišykite į varškę su cukrumi ir tryniais, sudėkite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite vaniliniu cukrumi. Viską gerai išmaišykite. Berkite razinas ir jei norite ir mėgstate, įpjaustykite banano. Išmaišykite. Tešlą pilkite į indą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą kol viršus gražiai parus.

Skanaukite su grietine ar mėgstama uogiene.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą