Panna cotta su juodųjų serbentų putėsiais

 

Vakar buvo 5-eri metai, kaip mes su vyru susituokėme. Ta proga gaminau itališką desertą Panna cotta. Ant viršaus dėjau juodųjų serbentų putėsius, kurie labai pagerino skonį, nes paprasta panna cotta yra labai kvapni ir pakankamai riebi. Kuo mažiau pilsite grietinėlės ir kuo daugiau pilsite pieno, tuo desertas bus liesesnis.

Pernai savo gimtadieniui gaminau klasikinę panna cotta su braškėmis. Irgi buvo labai skanu. Manau su bet kokiomis sezoninėmis uogomis šis desertas bus nepakartojamas.

  
10 porcijų Panna cottos reikės:
450 ml riebios grietinėlės
550 ml pieno
apie 90 g rudojo cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
40 g želatinos 
1 citrinos žievelės

Pirmiausia paruoškite želatiną - užpilkite ją vandeniu, tegul brinksta. Tada į puodą supilkite grietinėlę, cukrų, vanilinį sukrų ir įmeskite citrinos žievelę. Užkaiskite puodą ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant kaitinkite. Neužvirinkite. Ištirpinkite želatiną ir lėtai supilkite į grietinėlę. Neleiskite užvirti. Tada nukelkite nuo ugnies ir dar pamaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Išimkite citrinos žievelę. Atvėsinkite ir supilkite į indus. Padėkite šaltai 2-3 valandoms, kad sustingtų.
 

Juodųjų serbentų putėsiams reikės:
250 ml trintų juodųjų serbentų
150 ml pieno
50 g rudojo cukraus
3 šaukštelių želatinos

Sutrinkite uogas, į jas supilkite cukrų ir pieną. Kai panna cotta sustingsta, pakaitinkite uogas su pienu ir cukrumi ant nedidelės ugnies. Ištirpinkite želatiną ir supilkite į uogas. Neužvirinkite. Gautą masę užpilkite ant panna cotta viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą kol putėsiai sustings.
Puoškite juodųjų serbentų uogomis, mėtos lapeliais, šokoladu ar kaip tik širdis geidžia ir skanaukite.

Skanaus :)
 

Šaltinis: BBC

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai