2013 m. spalio 8 d., antradienis

Kepti varškėtukai

Šie varškėtukai  man visada primena vaikystę, nes Mama juos kepdavo kai buvau maža. Dabar ir aš savo vaikui juos kepu :)


12 blynelių reikės:
400 g varškės
2 kiaušinių
šaukšto cukraus
maždaug stiklinės miltų

Varškę šakute ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi. Po truputį berkite miltus ir minkykite. Galutinė tešla turi dar lipti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, varškėtukai gausis per kieti. Kai tešla paruošta, imkite po gabaliuką, voliokite tarp rankų kol pasidaro bumbuliukas, tada delnais suspauskite ir padarykite blynukus. Nepamirškite pavolioti miltuose, nes tešla limpanti. Taip pasiruoškite visus varškėtukus. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai parus. Patiekite su klevų sirupu, cukraus pudra ar mėgstama uogiene.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą