2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Rudeninis kisielius

Kai ateina ruduo, man visada norisi ko nors skanaus, rudeniško. Šiandien nusprendžiau išsivirti rudeniško kisieliaus. Pabandykit ir Jūs :)


Reikės:
dubenėlio aronijų uogų
saujos bruknių
dviejų saujų spanguolių
keleto slyvų (galite naudoti kitus, savo mėgstamus vaisius ir uogas)
cukraus pagal skonį
2 kupinų šaukštelių cinamono
3 l vandens
3 kupinų šaukštų bulvių krakmolo

Uogas nuplaukite, suberkite į puodą ir sumaigykite ar sutrinkite bulvių košės grūstuve. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir sumeskite prie uogų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite apie 20 minučių, kol vaisiai ir uogos atiduos savo skonį. Pagal skonį pagardinkite cukrumi, sudėkite cinamoną. Jei būtų per saldu, galite įdėti rūgštelės, bet iš tokių ingredientų, iš kurių aš viriau, tikrai nesigavo per saldu, nes bruknės ir spanguolės davė savo rūgštumo. Perkoškite viską per sietelį, tirščius gerai nuspauskite ir išmeskite, o skystį vėl statykite ant viryklės. Kol skystis vėl kaista, pasiruoškite krakmolą. Į puodelį dėkite 3  kupinus šaukštus krakmolo ir užpilkite ŠALTU vandeniu. Gerai išmaišykite, kol krakmolas ištirps. Pilkite ištirpusį krakmolą į uogų ir vaisių nuovirą. Pastoviai maišykite, kad neatsirastų gumulų! Dar porą minučių pakaitinkite ir viskas, kisielius paruoštas. Vėsinkite ir mėgaukitės rudens skoniais :)


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą