2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Malta mėsa įdarytos bulvės

Šiandien sugalvojau pagaminti labai seniai gamintą patiekalą - įdarytas bulves. Vaikystėje šį patiekalą gamindavo Mama. Paprasta ir labai skanu. Pagaminama pakankamai greitai.


Reikės:

~ 15 bulvių
450 g maltos mėsos
1 svogūno
mėgstamų prieskonių
druskos
3 šaukštų grietinės 

Pirmiausia pasiruoškite maltą mėsą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sumaišykite su mėsa. Mėsą pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais. Nulupkite bulves. Nupjaukite galiukus ir peiliu išskobkite vidų. Į bulvių vidų šaukšteliu dėkite paruoštą maltą mėsą, ant viršaus uždėkite nupjautus galiukus. Neišmeskite išskobtų bulvių vidaus, viską suberkite ant puodo dugno. Ant viršaus dėkite paruoštas bulves. Beveik iki viršaus užpilkite vandeniu ir virkite maždaug 30-40 minučių. Kai jau ir mėsa ir bulvės išvirę, įdėkite keletą šaukštų grietinės į padažą. Viskas, galima patiekti.


Lėkštėje gal ir neatrodo labai patraukliai, bet skanu tai tikrai ;)


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą