2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Prieskoninis aliejus salotoms

Šiemet Kalėdoms dariau valgomas ir šiaip sunaudojamas dovanas. Viena jų - prieskoninis aliejus salotoms.



Aliejaus skaninimui reikės:
sandaraus stiklinio indo
1 litro tyro pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 citrinos ževelės
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1-2 mažų ankščių džiovintų arba šviežių čili pipiriukų
trupučio džiovinto rozmarino
kitų mėgstamų prieskonių

Aliejaus gražinimui reikės:
gražių buteliukų (aš pirkau parduotuvėje Žana, bet mačiau ir aliejų parduotuvėse parduoda)
mėgstamų šviežių arba džiovintų žolelių (aš naudojau šviežius citrininius čiobrelius)
džiovintų arba šviežių čili pipiriukų ankščių
juodųjų ir žaliųjų pipirų grūdelių
garstyčių sėklų

Aliejų supilkite į didesnį indą, sudėkite visus prieskonius. Uždarykite indą ir pastatykite tamsioje vietoje porai savaičių. Karts nuo karto indą pakratykite. Po dviejų savaičių aliejų perkoškite per kavos filtrą. Į dekoratyvinius buteliukus priberkite pipirų, garstyčių, įmeskite čili pipiriukų ir pridėkite prieskoninių žolelių. Iki pat kamščio užpilkite aliejumi. Visi prieskoniai turi būti apsemti.
Tokį aliejų reikėtų suvartoti per 3 mėnesius.


Skanaus :)

2 komentarai:

  1. jūsų blogą atradau vos prieš kelias dienas ir viską peržiūrėjau, atsispausdinau begalę receptų, bandysiu gaminti, tikiu, kad viskas bus labai skanu! labai puikus blogas! nuo šiol, aš nuolatinė jo skaitytoja :))

    AtsakytiPanaikinti