2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Šernienos guliašas

Savaitgalį buvom nuvažiavę pas Tėvelius ir ten gaminau guliašą iš šernienos. Gavosi labai skanu. Pabandykit ;)



Reikės:
500 g šernienos file (galite naudoti ir kiaulieną ar jautieną)
1 didelio svogūno
2 morkų
druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių
2 šaukštų majonezo 
trupučio aliejaus kepimui
vandens
keleto šaukštų miltų
bulvių
krapų
svogūnų laiškų papuošimui (nebūtinai)

Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais, pabarstykite prieskoniais, užpilkite majonezu ir išmaišykite. Palikite bent valandai pasimarinuoti. Kai mėsa išsimarinuoja, keptuvėje truputį apkepinkite nedideliais gabaliukais pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Supilkite viską į puodą, kuriame troškinsite mėsą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite mėsą. Ji turi trupučiuką apskrusti. Apkeptą mėsą taip pat sudėkite į puodą. Viską užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 1 val. 30 min. kol mėsa bus minkštutėlė. Kartais pamaišykite, kad neprisviltų. Kai mėsa išsitroškina, į puodelį pasemkite skysčio iš puodo, įdėkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada supilkite atgal į puodą. Taip padarysite tirštą padažą. Garnyrui išvirkite bulvių. Kai nusunksite, pabarstykite krapais. Patiekiant pabarstykite svogūnų laiškais.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą