Dorada su karamelizuotais pomidoriukais

Na graži žuvis ta dorada :) Tikrai :) O ir skani dar. Kaulų mažai (man tai laaabai svarbu renkantis žuvį), paruošti nesunku ir greita. O dar nerealų jos paruošimo receptą radau Coccina-rendez-vous bloge. Šiuos karamelizuotus pomidoriukus jau išbandžiau su vėjažuve, tai žinokit nerealūs jie. Kaip kažkas rašė - arti tobulumo. Mano nuomone tokį garnyrą galima net prie mėsos patiekti, tikrai tiks.


1 porcijai reikės:
1 nedidelės dorados
10 slyvinių arba vyšninių pomidoriukų (žodžiu mažų :) )
1 česnako galvutės
aliejaus kepimui
druskos
pipirų
cukraus
balzaminio acto
storo griežinėlio (~1,5 cm) citrinos


Doradą išskroskite ir pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus priklausomai pagal dydį maždaug po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Kol dorada kepa, paruoškite pomidoriukus. Į kitą įkaitintą keptuvę su aliejumi suberkite pusiau supjaustytus pomidoriukus ir neluptas česnako skilteles. Truputį pakepinkite kol pomidoriukai suminkštės. Tada pašlakstykite balzaminiu actu, įberkite druskos ir cukraus. Aš vis ragavau ir cukraus subėriau maždaug nedidelį šaukštą, druskos gerą žiupsnį, balzaminio acto gal 4 šaukštus. Dar pakepkite apie 3 minutes vis pamaišydami. Padažas su pomidoriukais ir česnakais paruoštas. Tuo tarpu baigiant kepti žuviai citrinos griežinėlį pabarstykite cukrumi ir dėkite kepti šalia žuvies kol gražiai karamelizuosis ir paruduos. 
Doradą dėkite į lėkštę, užpilkite pomidoriukus su česnakais ir visu padažu, šalia padėkite citriną, papuoškite kokiais nors žalumynais. Su baltu vynu - karališka vakarienė :)


Skanaus :)

Šaltinis: Coccina-rendez-vous

Komentarai

Populiarūs įrašai