Pavlova

Labai visų (na beveik) mėgstamas, greitas (jei neskaičiuosim pagrindo nakvynės orkaitėj), galima gaminti įvairių skonių, priklausomai nuo to, koks metų laikas ir kokių vaisių bei uogų turite. Manau bent kartą gyvenime šį desertą reikia būtinai pasigaminti.
Nuotraukose mūsų šeimos naujametinė Pavlova.


Dideliam, apie 32 cm žiedui reikės:
6 kiaušinių baltymų
150 g cukraus (kitą kartą dėčiau dar mažiau)
1 kupino šaukštelio krakmolo
1 šaukštelio acto
450 ml plakamosios grietinėlės (36%)
Įvairių uogų ir vaisių uždėti ant viršaus

Kiaušinių baltymus supilkite į labai švarų indą ir plakite elektriniu plaktuvu kol suputoja. Tada po šaukštą pilkite cukrų ir toliau plakite, kol baltymai su cukrumi išsiplaks iki standžių, blizgių putų. Tada ant viršaus pabarstykite krakmolo, įpilkite acto ir dar truputį paplakite. 
Ant kepimo popieriaus pieštuku nupieškite apkritimą ir patieskite jį į skardą piešiniu žemyn. Tai padės suformuoti gražios formos torto pagrindą. Dėkite išplaktus baltymus kaip žiedą arba pilnavidurį ant nupieštos formos. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70 minučių. Tada orkaitę išjunkite ir palikite morengą joje per naktį atvėsti. Tada išorėje susidaro traški plutelė, o vidus lieka tąsus lyg zefyras.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir uždėkite ant atvėsusio morengo. Dėkite šaukštu formuodami bangas.
Ant viršaus kiek tik norite užbarstykite vaisių ar uogų. Ir galite tiekti į stalą.


Skanaus :)

Adaptuota pagal Beatos Nicholson receptą


Komentarai

Populiarūs įrašai