2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Naminis jogurtas su uogomis

Grįždami iš kaimo visada nusiperkame kaimiško pieno ir gaminame naminį jogurtą. Beje, jį galima pasigaminti ir iš parduotuvinio pasterizuoto pieno.





Reikės:
naminio arba parduotuvinio pieno (aš gaminu daugiau nei iš litro, bet galima ir iš mažiau)
mažo indelio natūralaus jogurto be jokių priedų (Dažniausiai naudoju ekologišką jogurtą "Dobilas")
mėgstamų uogų
medaus arba cukraus

Jei naudojate naminį, nepasterizuotą pieną, jį užvirinkite ir atvėsinkite iki 40 laipsnių. Jei naudojate pirktinį pasterizuotą pieną, jį užtenka tik pašildyti iki 40 laipsnių. Į pieną sudėkite jogurtą, greitai viską išmaišykite ir supilkite į indą. Tą indą įvyniokite į kokį nors pledą ir padėkite šiltai, pavyzdžiui, vonioj ir palikite 8 valandas. NEJUDINKITE IR NEATIDARINĖKITE!!! Po 8 valandų jogurtas paruoštas. Pagardinkite bet kokiomis mėgstamomis uogomis, medumi ar cukrumi.

Skanaus :)

P.S. nuotraukose jogurtas su gervuogėmis (už jas ačiū Jurgitai)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą