2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Susukta duonelė su žolelėmis, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais



Šiandien kepiau labai skanią susuktą duonelę. Dariau įdarą su prieskoninėmis žolelėmis, saulėje džiovintai pomidorais, alyvuogėmis, česnakais. Aišku, įdarų prisigalvoti galima įvairių, bet šis man labai patiko. Labai skanu buvo su sausu raudonu vynu.


Tešlai reikės:
1 puodelio (apie 250 ml) kukurūzų miltų
2 puodelių aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
1 su trupučiu (apie 260 ml) puodelio šilto vandens
10 gramų šviežių mielių
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio cukraus
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Įdarui reikės:
2-3 šaukštų smulkiai pjaustytų petražolių
2-3 šaukštų smulkiai pjaustytų bazilikų
 7 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
5-6 skiltelių česnako
15 juodųjų alyvuogių
4 šaukštų aliejaus nuo pomidorų (jei jo turite mažai, galite įpilti alyvuogių aliejaus)
šiek tiek jūros druskos
šiek tiek šviežiai maltų pipirų



Sudėkite visus tešlai skirtus produktus į dubenį ir minkykite apie 10 minučių. Galima minkyti ir su mikseriu. Kai pasidaro gumuliukas, jį uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug valandai šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų.
Kol tešla kils, pasiruoškite įdarą. Susmulkinkite žoleles, pomidorus ir alyvuoges, išspauskite česnakus ir sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais.
Kai tešla pakyla, ją perminkykite ir iškočiokite maždaug 1 cm storio. Ant jos dėkite įdarą ir tešlą supjaustykite juostelėmis. Imdami nuo mažiausios juostelės, susukite duonelę ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Stenkitės, kad pomidorai ir alyvuogės būtų viduje, nes jie truputį apskrunda.
Kai suformuojate duonelę, palikite ją pakilti apie 20-30 minučių. Kai pakyla, kepkite apie 190 laipsnių orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklauso nuo orkaitės) kol gražiai parus.
Atvėsinkite ir ragaukite.

Skanaus :)


Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą