Vištienos juostelės pagal Beatą
Šitas patiekalas tiks ir mažiems, ir dideliems.
Skanaus :)
Šaltinis: Nicholson, Beata. Beatos virtuvė. Vilnius, 2009. 88 p. ISBN 978-609-410-013-0
Reikės:
Vienos vištienos krūtinėlės
1 stiklinės kefyro
druskos
pipirų
kario
oržagių lapų arba kitokių mėgstamų prieskonių
miltų pavoliojimui
fermentinio sūrio (nebūtinai)
džiuvėsėlių
2 kiaušinių
alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, pamaišykite. Palikite pastovėti 2-3 valandas, tada mėsa bus minkštutė. Tada nupilkite kefyrą ir mėsą apibarstykite prieskoniais. Fermentinį sūrį sumaišykite su džiuvėsėliais. Vištienos juosteles pamirkykite į kiaušinio plakinį, tada pavoliokite miltuose ir džiūvėsėlių ir fermentinio sūrio mišinyje. Dėkite į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi (nebūtinai). Kepkite 200-210 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai paskrus.
Kaip antrą patiekalą patiekite su daržovėmis, bulvių koše ar ryžiais.
Kaip užkandį patiekite su padažu.
Padažui reikės:
2 šaukštų majonezo
2 šaukštų kečupo (aš naudoju "Heinz")
2 skiltelių česnako (arba pagal skonį)
Majonezą sumaišykite su kečupu, išspauskite česnaką ir gerai išmaišykite.
Skanaus :)
Šaltinis: Nicholson, Beata. Beatos virtuvė. Vilnius, 2009. 88 p. ISBN 978-609-410-013-0
Komentarai
Rašyti komentarą