2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Neseniai draugė pavaišino mane šiais sausainiais. Man jie taip patiko, kad nusprendžiau išsikepti jų ir aš. Gaminimo laikas pakankamai trumpas, tad galima kepti dažnai. Tik kad jie labai greitai dingsta iš lėkštės :) Pabandykit, tikrai verta ;)
 

Reikės:
250 g avižinių dribsnių
125 g pirmos rūšies miltų (naudojau kukurūzų miltus)
175 g rudojo arba baltojo cukranendrių cukraus
50 g razinų
50 g kitokių mėgstamų susmulkintų džiovintų vaisių (šį kartą dėjau savo labai mėgstamas džiovintas spanguoles)
50 g džiovintų kokoso drožlių
50 g saulėgrąžų branduolių
žiupsnio druskos
1,5 šaukštelio cinamono
1,5 šaukštelio džiovinto imbiero miltelių
½ šaukštelio šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
½ šaukštelio kepimo miltelių
200 ml aromatingo augalinio aliejaus (pyliau nerafinuotą saulėgrąžų)
150 ml vandens

 
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų, druską, kokoso drožles, saulėgrąžas, džiovintus vaisius, razinas ir prieskonius. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite lipnią tešlą. Nesijaudinkite, jei ji truputį biri. Leiskite tešlai 10-15 minučių pastovėti, kad ištirptų druska, cukrus ir vėl išmaišykite. Šaukšteliu kabinkite tešlos ir dėkite į skardą nedidelius kauburėlius, pataisykite formą pirštais ar kitu šaukšteliu. Kepkite apie 20 minučių. Iškepusius išimkite su skarda iš orkaitės ir joje ataušinkite. Karšti sausainiai yra minkšti ir birūs, dėl to, jei išiminėsite neataušusius, gali subyrėti. Aušdami sausainiai sukietėja iki mums įprasto trapumo.

Pastaba: džiovinti vaisiai ir razinos stenkitės kad būtų sausainukų viduryje, nes būdami viršuje jie apsvyla.

Išeiga: apie 90 nedidukų sausainių.


Čia mano sūnus patenkintas kemša šiuos skanučius :)


Skanaus :)

Šaltinis: Jogos mityba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą