Naminis pomidorų padažas žiemai

Kai turi didžiulį kibirą pomidorų, reikia sugalvoti, ką su tiek veikti. Suvalgyti tikrai nepavyks, tad išviriau pomidorų padažo žiemai. Proporcijų tikslių nerašau, nes viską dėjau "iš akies", ragaudama.



Reikės:
pomidorų
druskos
pipirų
lauro lapų
baziliko lapelių

Pomidorus nublanširuokite. Užvirkite puodą vandens, pomidorų odelę įpjaukite kryžiuko forma (ji lengviau nusilups) ir dėkite į verdantį vandenį. Palaikykite kelias minutes. Kiek laikyti, labai priklauso nuo pomidorų veislės. Jei odelė storesnė, laikykite ilgiau, jei plonesnė, trumpiau. Tiesiog išėmus iš vandens pabandykite ją nulupti, jei lengvai nusilupa, viskas, daugiau vandeny laikyti nebereikia. Išpjaukite pomidorų šerdis, nes jos nesuverda. Tada pomidorus pasmulkinkite, greičiau išvirs. Sudėkite į puodą, įmeskite keletą lauro lapų, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir virkite kol pomidorai pasileis ir bus beveik vientisa masė. Prieš pat baigiant virti sudėkite smulkintus bazilikų lapelius. Supilstykite padažą į sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.

Pastaba: man verdant padažas pasidarė labai skystas, tai aš per sietelį nupyliau tą perteklinį skystį kol padažas pasidarė tokio tirštumo, kokio man reikėjo. Tą likusį skystį užvirinau ir taip pat supyliau į sterilius stiklainius. Bus skanių pomidorų sulčių žiemai :)

Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai