2018 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Tailandientiškos salotos

Gaivios, spalvotos, sveikos, skanios salotos tinkančios ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas.


Tofu marinavimui reikės:
250 g tofu
kupino šaukštelio džiovintų česnakų dribsnių
5 šaukštų sojos padažo (rinkitės su kuo mažiau druskos)

Salotoms reikės:
1paprikos
nedidelio gabaliuko mėlynojo kopūsto  (maždaug 1,5 stiklinės smulkinto kopūsto)
ryšelio svogūnų laiškų
5 kale kopūsto lapų
4 vidutinio dydžio morkų
2x2cm dydžio imbiero gabaliuko

Padažui reikės:
3 kupinų šaukštų žemės riešutų sviesto
3 šaukštų laimo sulčių
3 šaukštų sojos padažo (rinkitės su kuo mažiau druskos)
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštų klevų arba agavų sirupo

Papuošimui reikės:
kalendros arba petražolės lapelių
pusės žaliosios citrinos (laimo)
saujos kepintų ir sūdytų žemės riešutų
džiovintų paprikų dribsnių (nebūtinai)

Pirmiausia sutrupinkite tofu, pabarstykite česnakų dribsniais ir užpilkite sojos padažu. Palikite pasimarinuoti kol paruošite salotas. Sumaišykite visus padažo ingredientus, taip pat palikite pastovėti.
Paprikas supjaustykite juostelėmis, kopūstą susmulkinkite peiliu (tik netarkuokite), svogūnų laiškus supjaustykite apie 3 cm gabaliukais, nupjaustykite kale kopūsto lapų minkštąją dalį, susmulkinkite, kietą kotelį išmeskite, morkas nulupkite ir skustuko pagalba supjaustykite juostelėmis išilgai, imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Ant daržovių supilkite marinuotą tofu ir padažą. Išmaišykite, papuoškite kalendros ar petražolių lapeliais, pabarstykite riešutais, paprikų dribsniais, lėkštės kraštuose išdėliokite pjaustytą žaliąją citriną ir patiekite į stalą.

Skanaus :)

Patarimas: nepadauginkite sojos padažo, nes gali būti per sūru.


Adaptuota pagal: minimalistbaker.com



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą