Moliūgų saldainiai

Netikėtai nelauktai prabėgo vasara. Atrodo ji ką tik prasidėjo, o jau ir rugsėjis... Tačiau rudo irgi gerai. Jau vien dėl to, kad galima valgyti moliūgus. Šiemet pas Tėvelius jų tiek užderėjo, kad vos sugalvojom, kur juos panaudoti. Virėm uogienę su obuoliais, su bruknėmis (receptai vėliau ;)) ir darėm saldainius. Kas juos paragauja, negali atspėti, iš ko jie padaryti. Taigi, receptas.

Reikės:
2 kg moliūgo
1 kg cukraus
1 šaukšto citrinos rūgšties
trupučio vanilės
2 žalių citrinų žievelių
galima dėti ir apelsino žievelės, bet aš nedėjau

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite plokščiais gabaliukais ir užpilkite cukrumi, citrinos rūgštimi, sudėkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti per naktį. Rytą nupilkite atsiradusį sirupą į puodą ir užvirkite. Verdantį sirupą užpilkite ant moliūgo gabaliukų ir palikite pastovėti 10-12 valandų. Tada virkite moliūgus ant silpnos ugnies, kol paskaidrės, bet neišteš. Išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir džiovinkite. Aš džiovinau elektrinėje džiovyklėje, tai išdžiūvo maždaug per parą.

Skanaus :)

Beje, likęs sirupas labai skanus. Galima gaminti gaivą, tik nepamirškite įpjaustyti citrinos griežinėlių ;)


Šaltinis: Mamos receptai

Komentarai

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar galima siuos saldainius dziovinti orkaiteje ir kokioje mazdaug temperaturoje tai butu galima daryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau drąsiai galima maždaug 50 laipsnių temperatūroje.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai