2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Moliūgų ir bruknių uogienė

Šis receptas turėjo būti įdėtas jau rudenį, bet visai buvau pamiršus apie jį. Prisiminiau tik prieš Kalėdas, kai ruošiau Kalėdines dovanas (todėl ir nuotrauka prie Kalėdų eglutės). Vienas žmogus gavo dovanų stiklainiuką šios uogienės. Papuošiau jį savo rankomis dekupažuota skiaute medžiagos.


Reikės:
3 litrų bruknių
3 litrų kubeliais pjaustyto moliūgo
1 kg cukraus

Ant bruknių, sumaišytų su kubeliais pjaustytais moliūgais užpilkite cukrų ir palikite per naktį, kad pastovėtų ir atsirastų skysčio. Kitą dieną virkite ant nedidelės ugnies kol viskas suminkštės, bet nepervirs. Moliūgo gabaliukai turi būti ne košė. Jei atsiranda putų, jas nuimkite. Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Iš tokio kiekio produktų išeina apie 6-7 litrai uogienės.
Labai skani uogienė. Manau tiktų net prie keptos vištos ar anties.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą