2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Naminiai kibinai su sultiniu

Savaitgalį kepiau kibinus. Tikrus naminius kibinus. Skanu buvo :)
Receptu dalinuosi ir su Jumis.


Reikės:

Tešlai:
apie 900 g miltų
400 g sviesto
apie 200 g grietinės
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos

Įdarui:
apie 800 g avienos arba jautienos kumpio arba kiaulienos sprandinės (aš gaminau su kiaulienos sprandine)
2 svogūnų
druskos
pipirų

Iš šios normos gavosi 20 kibinų :)

Supilkite miltus į didelį dubenį. Ištrinkite juos su sviestu, kad neliktų gabaliukų. Padarykite viduryje duobutę, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir užberkite druskos. Užminkykite tešlą. Įdėkite ją į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Aš tešlą gaminau iš vakaro, tai ji šaldytuve buvo per naktį. Kol tešla vėsta, pasigaminkite įdarą. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną taip pat. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Kai tešla atvėsta, padalinkite ją į lygias dalis gumulėliais. Juos iškočiokite, dėkite įdarą ir formuokite kibinus.
Dėkite į sausą (neišteptą jokiais riebalais) skardą ir kepkite 195 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių kol gražiai parus.


Čia dar vienas filmukas su kitu receptu, bet galima pasižiūrėti patį gamybos procesą.

Valgyti labai tinka su sultiniu.
Jam išsivirti reikės:
mėgstamos mėsos gabaliuko
poros Lauro lapų
druskos
pipirų
smulkintų krapų
vandens

Užvirinkite vandenį, sudėkite mėsą, įmeskite Lauro lapus, pagardinkite druska ir pipirais ir virkite, kol mėsa išvirs. Prieš baigiant virti įberkite smulkintų krapų.

Skanaus :)


Šaltinis: Delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą