Liko 9 dienos :) Arba Beatos imbieriniai sausainiai

Kadangi artėja Kalėdos, tai namuose jau norisi jų kvapo. O kas gi skaniau kvepia nei imbieriniai sausainiai. Kai juos kepiau, namie pasklido dieviškas imbiero, gvazdikėlių, cinamono ir kitų prieskonių kvapas. Šiuos sausainukus kepiau pagal Beatos receptą. Turiu dar vieną receptuką, bet apie jį po savaitgalio ;)


Reikės:
125 g sviesto
100 g medaus (2-3 šaukštų)
5 šaukštų grietinėlės arba pieno
200 g cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/2 šaukštelio malto kardamono
1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
keleto "tarkių" šviežio muskato riešuto arba pusės šaukštelio džiovinto
350 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 50 g ar trupučio daugiau miltų kočioti ir sausainiams formuoti

Sviestą, medų, grietinėlę ir cukrų dėkite į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs ir ištirps cukrus. Į šį karštą sirupą suberkite visus prieskonius ir dar apie 5 minutes pavirkite ant mažos ugnies, tik prižiūrėkite, kad neišbėgtų :)
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Į dubenį supilkite šiltą sirupą ir miltus ir gerai išmaišykite. Tešla sulimpa, atšoka nuo dubens sienelių. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent valandai. Po valandos kočiokite tešlą ir formuokite sausainius. Tešlą iškočiokite kuo ploniau, tada ir sausainiai bus plonesni. Nepamirškite pamiltuoti kočėlo, kitaip tešla lips prie jo.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių (laikas priklauso nuo sausainių dydžio ir storio, tad stebėkite juos).

Skanaus :)

Šaltinis: Nicholson, Beata. Metai Beatos virtuvėje. Vilnius, 2010. 28 p. ISBN 978-609-410-041-3

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai