2020 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Žuvies užtepėlė

Kai lieka keptos/parūkytos žuvies, norisi ją sunaudoti kitaip. Šį kartą rūkytos žuvies užtepėlė, kuri tinka ir pusryčiams, ir vakarienei ir vakarėlyje kaip užkandis.


Reikės:
rūkytos žuvies (šį kartą naudojau 2 parūkytos lašišos kepsnius, dar labai tinka karšto rūkymo skumbrė, lydeka ir kt.)
šaukšto krienų
2 kupinų šaukštų natūralaus jogurto
1 šaukšto majonezo
pusės citrinos sulčių
krapų ir petražolių (jei kažkurio žalumyno neturite, dėkite tik vieną)
pipirų ir druskos pagal skonį

Pirmiausia žuvį išdarinėkite, išimkite kaulus. Tada ant žuvies dėkite likusius ingredientus ir šakute sumaigykite, išmaišykite. Nesutrinkite iki vientisos masės, turi jaustis žuvies gabaliukai. Valgykite su daržovėmis arba juoda duona.


Skanaus :)

Adaptuota pagal: B. Nicholson "Beatos virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą