2020 m. kovo 23 d., pirmadienis

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai

Spintelėje turėjau nemažai naminio žemės riešutų sviesto, tad sugalvojau iš jo pagaminti kokio nors deserto. Nusprendžiau, kad tai bus sausainiai.


Reikės:
1 stiklinės (250 ml) riešutų sviesto (naudojau traškų žemės riešutų sviestą)
3 kupinų šaukštų kokosų cukraus (tinka ir rudasis cukrus)
šaukštelio vanilinio cukraus
2/3 stiklinės avižų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio  druskos
1/4 stiklinės (apie 60 ml) avižų pieno (tinka bet koks pienas)

 Riešutų sviestą gerai ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirai sumaišykite avižų miltus su kepimo milteliais ir druska, tada užpilkite ant šlapiojo mišinio ir gerai išmaišykite, dar užpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės. Iš tešlos formuokite rutuliukus. Man gavosi 30 rutuliukų. Juos suspauskite su šakute ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.

Skanaus:)

Adaptuota pagal: Ant medinės lentelės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą