Šparagų (smidrų) pyragas su fetos sūriu, krapais ir saulėje džiovintais pomidorais

Dabar šaparagų sezonas. Vis  galvojau, ką čia iš jų pagaminus ir sumąsčiau pyragą. Ingredientus sugalvojau pati, nors, turbūt tie pyragai visi panašūs. Gavosi neįprasto skonio, gana sotus pyragas. Manau prie jo labai tiktų sauso balto vyno taurė. Tad, kol šparagai nedingo iš parduotuvių lentynų, pasigaminkit ką nors iš jų. Du ryšulėliai dar guli mano šaldytuve ir laukia savo eilės :)

Tešlai reikės:
100 g sviesto
250 g miltų
100 ml vandens
druskos

Sviestą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite miltais ir rankomis sutrinkite kol neliks gabaliukų. Užpilkite vandens, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Jei tešla per daug lipni, įberkite dar miltų. Užminkytą tešlą palikite šaldiklyje pusvalandžiui.

Įdarui reikės:
500 g šparagų (smidrų)
500 g fetos sūrio
1 stiklainiuko saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
ryšelio krapų
2 kiaušinių
trupučio pipirų

Aš šparagus dėjau nepjaustytus, bet jie tikrai gan sunkiai kandosi iškepę, tai siūlau pasmulkinti. Saulėje džiovintus pomidorus ir krapus supjaustykite smulkiai. Supilkite į fetos sūrį. Įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.

Tešlą išklokite kepimo inde. Palikite užlenktos tešlos kraštuose. Ant tešlos dėkite fetos įdarą, o ant jo - šparagus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. kol iškeps tešla.



Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai