Naminiai tagliatelle su daržovių ir žalumynų padažu

Vakar vakarienei buvau suplanavus gaminti naminius tagliatelle su špinatų padažu, bet mūsų turgelyje visus špinatus išpirko :( Kai man jų nereikia, jų visada yra, o kai prisireikia - jeu nebe...


Naminių makaronų labai norėjosi, tad sugalvojau, kad tiks ir daržovių padažas su žalumynais. Ir neapsirikau. Buvo labai skanu.


Naminiams makaronams reikės:
300 g miltų
3 kiaušinių
trupučio druskos

 Miltus persijokite, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Supjaustykite norimo storio makaronus. Aš naudojau makaronų gaminimo mašinėlę. Virkite pasūdytame vandenyje apie 10-15 minučių, kol išverda. Per tą laiką pasiruoškite padažą.

Daržovių padažui reikės:
1 paprikos
2 morkų
3 vidutinių svogūnų
6-8 česnako skiltelių (arba kiek mėgstate)
200 ml grietinės
druskos
pipirų
šviežių bazilikų lapelių
šviežių krapų
aliejaus ir sviesto kepimui

kietojo sūrio pabarstymui

Paprikas supjaustykite šiaudeliais, morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite pužiedžiais, česnakus nedideliais kubeliais. Viską berkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu sviesto ir aliejaus. Kepant pagardinkite druska ir pipirais. Kai daržovės iškepa, berkite žalumynus ir pilkite grietinę. Gerai išmaišykite. Jei padažas per tirštas, įpilkite truputį vandens, kuriame virė makaronai. Į paruoštą padažą supilkite nusunktus makaronus, išmaišykite. Dėkite į lėkštes, ant viršaus pabarstykite kietuoju sūriu (labai tinka Džiugas), papuoškite baziliko lapeliu ir patiekite.


Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai